Logo Pic
_Adamo_ 2024. szeptember 28.

Két argentin elődöntős a Copa Sudamericanában

racing-y-lanus-definen-los-semifinales-de-la-copa-sudamericana.jpg

Copa Sudamericana negyeddöntőjében ezen a héten rendezték meg a negyeddöntők visszavágóit, melyet követően eldőlt, hogy mely csapatok lesznek ott a sorozat elődöntőjében.

A második dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudamericana 2024-es kiírásában két argentin csapat jutott be a legjobb nyolc közé, és mindketten kiharcolták az elődöntőbe jutást.

A Lanús a hazai gól nélküli döntetlen után idegenben 1-1-es döntetlent ért el a kolumbiai Independiente Medellín vendégeként, majd tizenegyesrúgásokkal megnyerte a párharcot. A szétlövések során az argentin csapatból csak Izquierdoz hibázott, míg a kolumbiaiaktól ketten is rontottak, így a Lanús jutott be a négy közé. A 2013-as győztes a 2020-as döntő óta először jutott be újra a sorozat elődöntőjébe.

A másik argentin csapat, a Racing Club hátrányból fordítva harcolta ki a továbbjutást, miután az első mérkőzést még 1-0-ra elvesztette, a visszavágón azonban 4-1-re lemosta a pályáról a brazil Athletico Paranaensét. Gustavo Costas együttese ellenállhatatlan játékkal húzta be a párharcot, ezzel a Racing 27 év után először jutott be ismét valamelyik nemzetközi kupasorozat legjobb négy csapata közé.

A döntőbe jutásért két argentin-brazil párharoct rendeznek, a Racing ellenfele a Corinthians lesz, a Lanús pedig a Cruzeiro ellen küzdhet az elődöntőben. Mindkét párharcban az argentinok játsszák otthon a visszavágót.

Copa Sudamericana, a negyeddöntők eredményei

 

Fortaleza (brazil) - Corinthians (brazil) 0-2 és 0-3
Lanús (argentin) - Independiente Medellín (kolumbiai) 0-0 és 1-1 - tizenegyesrúgásokkal: 6-5
Libertad (paraguayi) - Cruzeiro (brazil) 0-2 és 1-1
Athletico Paranaense (brazil) - Racing Club (argentin) 1-0 és 1-4

Copa Sudamericana, az elődöntők párosításai

 

Corinthians - Racing Club
Cruzeiro - Lanús

Az elődöntők párharcainak első mérkőzéseit október 22-24. között, a visszavágókat október 29-31. között rendezik.

sud4ag.png

Vissza a címlapra
Futballtangó
Legjobban pörgő posztok
Brutális turné közeleg 2025 elején
KoaX • 8 nap
Az Iron Maiden duplázik Budapesten
sunthatneversets • 3 nap
Motta megoldást keres a Juve gólaszályára
venember83 • 4 nap
A Napoli elleni mérkőzés
Apuleius • 7 nap
Schira: „Yıldız és Bremer csak óriási ajánlatért mozdítható”
venember83 • 3 nap
Cikkek a címlapról
Svaneti
Svaneti az érintetlen hegyek birodalma a Kaukázus magas hegyei között, amelyek Grúzia északi részét határolják Oroszországgal közösen. A vidék egykor a görög mitológiában is említett Kolkhisz része volt. A tudósok bebizonyították, hogy Svaneti az első  államszövetség formájában előre meghatározta a…
Brown: Szenvedély Sevillában
Fülszöveg:  Brigitta és Anikó elhunyt barátnőjüknek tett ígéretük miatt Sevillába utazik. Kikapcsolódásra vágynak, emlékezni szeretnének, ám egy titokzatos helyi férfi felborzolja a kedélyeket…Egyetlen titok sem maradhat örökre rejtve, így hamarosan fény derül az ijesztő igazságra. De mi van akkor,…
>